Sushi posmakować można w lokalu Open Hair Cafe ulokowanym w pawilonie na wodzie na sieradzkim Rynku. – Sekretem tej potrawy jest odpowiednie doprawienie ryżu i świeżość składników – wyjawia Arkadiusz Wróblewski z firmy „Sakura sushi”, który serwuje orientalną potrawę w OHC każdą środę (od godz. 17). Towarzyszy mu sieradzanin Łukasz Kowalczyk.
Sushi komponują z ryżu, ryby, glonów morskich, warzyw i odpowiednich sosów. Przekrój smaków jest szeroki. – To dlatego, że menu stosowane w Europie nie jest tak tradycyjne jak w Japonii. Zostało dostosowane do naszych gustów.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?