1 z 16
Następne
Pyszne potrawy na święta i nie tylko. Zaskocz swoich gości genialnymi ciastami, mięsami, rybami [Zdjęcia, przepisy]
Polędwiczki w sosie camembert Składniki: Polędwiczka wieprzowa Ser camembert 100 ml białego wina 200 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka musztardy masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia Polędwiczkę kroimy na plastry. Przyprawiamy solą i pierzem. Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim mięso do uzyskania miękkości. Następnie polędwiczki ściągamy a pozostałe na patelni masło zalewamy winem. Po chwili dodajemy ser camembert. Chwilę rozpuszczamy, po czym wlewamy śmietanę kremówkę i doprawiamy musztardą. Całość ściągamy z ognia i miksujemy. Polędwiczki podajemy obficie polane sosem.