2 z 16
Poprzednie
Następne
Pyszne potrawy na święta i nie tylko. Zaskocz swoich gości genialnymi ciastami, mięsami, rybami [Zdjęcia, przepisy]
Sernik Rydzyka Składniki: 1kg sera białego Mój Ulubiony 1,5 szklanki cukru 8 żółtek 1 szklanka oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka mleka 1/2 litra śmietany kremówki 36%( najlepiej Łowicka) Herbatniki na spód Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy z cukrem. Ser mieszamy z olejem i dodajemy do niego utarte żółtka. Budynie rozrabiamy w mleku i dodajemy do masy. Następnie ubijamy śmietanę i w osobnym naczyniu dodajemy do sera. Białka ubijamy na sztywno i również dodajemy do masy. Herbatniki układamy na spodzie blaszce wysmarowanej wcześniej tłuszczem. Wlewamy masę serową. Pieczemy 1 godzinę, w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik ostawiamy na minimum kilkanaście godzin.