Sernik RydzykaSkładniki:1kg sera białego Mój Ulubiony1,5 szklanki cukru8 żółtek1 szklanka oleju2 budynie śmietankowe1 szklanka mleka1/2 litra śmietany kremówki 36%( najlepiej Łowicka)Herbatniki na spódSposób przygotowania:Żółtka ucieramy z cukrem Sernik RydzykaSkładniki:1kg sera białego Mój Ulubiony1,5 szklanki cukru8 żółtek1 szklanka oleju2 budynie śmietankowe1 szklanka mleka1/2 litra śmietany kremówki 36%( najlepiej Łowicka)Herbatniki na spódSposób przygotowania:Żółtka ucieramy z cukrem

Sernik Rydzyka Składniki: 1kg sera białego Mój Ulubiony 1,5 szklanki cukru 8 żółtek 1 szklanka oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka mleka 1/2 litra śmietany kremówki 36%( najlepiej Łowicka) Herbatniki na spód Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy z cukrem. Ser mieszamy z olejem i dodajemy do niego utarte żółtka. Budynie rozrabiamy w mleku i dodajemy do masy. Następnie ubijamy śmietanę i w osobnym naczyniu dodajemy do sera. Białka ubijamy na sztywno i również dodajemy do masy. Herbatniki układamy na spodzie blaszce wysmarowanej wcześniej tłuszczem. Wlewamy masę serową. Pieczemy 1 godzinę, w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik ostawiamy na minimum kilkanaście godzin. (© Natalia Ptak)

Chcesz zaskoczyć swoich gości ? Zobacz, jakie może być to proste.

  •  

    Skomentuj

  •  Komentarze

Kulinaria

Komentarze (0)