Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pyszne potrawy na święta i nie tylko. Zaskocz swoich gości genialnymi ciastami, mięsami, rybami [Zdjęcia, przepisy]

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Polędwiczki w sosie camembert

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa

Ser camembert

100 ml białego wina

200 ml śmietany kremówki

1 łyżeczka musztardy

masło

sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Polędwiczkę kroimy na plastry. Przyprawiamy solą i pierzem. Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim mięso do uzyskania miękkości. Następnie polędwiczki ściągamy a pozostałe na patelni masło zalewamy winem. Po chwili dodajemy ser camembert. Chwilę rozpuszczamy, po czym wlewamy śmietanę kremówkę i doprawiamy musztardą. Całość ściągamy z ognia i miksujemy.

Polędwiczki podajemy obficie polane sosem.
Polędwiczki w sosie camembert Składniki: Polędwiczka wieprzowa Ser camembert 100 ml białego wina 200 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka musztardy masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia Polędwiczkę kroimy na plastry. Przyprawiamy solą i pierzem. Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim mięso do uzyskania miękkości. Następnie polędwiczki ściągamy a pozostałe na patelni masło zalewamy winem. Po chwili dodajemy ser camembert. Chwilę rozpuszczamy, po czym wlewamy śmietanę kremówkę i doprawiamy musztardą. Całość ściągamy z ognia i miksujemy. Polędwiczki podajemy obficie polane sosem. Natalia Ptak
Chcesz zaskoczyć swoich gości ? Zobacz, jakie może być to proste.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sieradz.naszemiasto.pl Nasze Miasto