Pyszne potrawy na święta i nie tylko. Zaskocz swoich gości genialnymi ciastami, mięsami, rybami [Zdjęcia, przepisy]
Kotleciki z białej kiełbasy z sosem chrzanowym składniki na kotleciki 1/2 kg surowej białej kiełbasy 1 jajko surowe 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 3 ząbki czosnku pieprz, sól majeranek ok. łyżeczki mąka pszenna składniki na sos: 200 ml bulionu 2 łyżki masła 1,5 łyżki mąki pszennej 2-3 łyżki chrzanu 2 łyżki śmietany pieprz, sól Sposób przyrządzenia Kiełbasę wyciskamy z flaków do głębokiej miseczki. Dodajemy jajko, paprykę, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz i majeranek. Całość dobrze mieszamy. Formujemy małe kuleczki. Obtaczamy je w mące pszennej i pieczemy na patelni Na czystej patelni rozpuszczamy masło do sosu chrzanowego. Następnie zasypujemy je mąką pszenną i mieszamy. Całość zalewamy bulionem. Chwilę gotujemy, po czym dodajemy chrzan. Ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.