Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Sztuczna inteligencja odgrywa coraz większą rolę w biznesie, nauce i w leczeniu ludzi

Sztuczna inteligencja odgrywa coraz większą rolę w biznesie, nauce i w leczeniu ludzi

Zbliża się festiwal "Polska od kuchni". To nie lada gratka dla sympatyków gotowania

Zbliża się festiwal "Polska od kuchni". To nie lada gratka dla sympatyków gotowania

Polecamy

Kandydaci na burmistrza Pakości i do Rady Miejskiej w Pakości

Kandydaci na burmistrza Pakości i do Rady Miejskiej w Pakości

Felieton naczelnego. Kraków - najważniejsze miejsce na świecie

Felieton naczelnego. Kraków - najważniejsze miejsce na świecie

Mężczyzna zaatakował kobietę, wciągnął ją do klatki schodowej, pobił i okradł!

Mężczyzna zaatakował kobietę, wciągnął ją do klatki schodowej, pobił i okradł!