Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej...
fot. GIS

W tych wycofanych przez GIS produktach znajdziecie bakterie, szkło i... martwe szkodniki! [15.10.2020]

Wykrycie Salmonella z gr. O7 w mięsie z indyka na kotlety

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella z gr. O7 w 4 z 5 badanych próbek mięsa z indyka na kotlety. Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g Numer partii: 2261003002 Termin przydatności do spożycia: 29.09.2020 Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno

Zobacz również

Wielkanocne śniadanie w Szkole Podstawowej w Strugach

Wielkanocne śniadanie w Szkole Podstawowej w Strugach

Ceny mieszkań w Krakowie szybują. Deweloperzy krytycznie o kampanii wyborczej

Ceny mieszkań w Krakowie szybują. Deweloperzy krytycznie o kampanii wyborczej

Polecamy

Tragiczny wypadek w Zamku Książ. Nie żyje 38-letni pracownik zamku

Tragiczny wypadek w Zamku Książ. Nie żyje 38-letni pracownik zamku

Moc silnika. Czy duża moc silnika zwiększa ryzyko wypadków?

Moc silnika. Czy duża moc silnika zwiększa ryzyko wypadków?

Nie wyrzucaj, wykorzystaj! Te skorupki możesz jeść. Zobacz, jak wpływają na zdrowie

Nie wyrzucaj, wykorzystaj! Te skorupki możesz jeść. Zobacz, jak wpływają na zdrowie