18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Kościerzynie o tradycyjnej i wielkanocnej żywności [zdjęcia]

Agnieszka Olejniczak
Agnieszka Olejniczak
W ośrodku doradztwa w Kościerzynie w gminie Wróblew dyskutowano na temat lokalnej i tradycyjnej żywności i degustowano potrawy przygotowane przez gospodynie z regionu.

Seminarium pod nazwą "Wzmacnianie regionalnej tożsamości poprzez promowanie produktów lokalnych" zorganizowano w Kościerzynie, także po to by zaprezentować potrawy, jakie przygotowują gospodynie na Wielkanoc.


Spotkanie otworzył wykład Marka Gąsiorowskiego, eksperta Komisji ds. Żywności Związku Województw "Żywność lokalna jedną z szans rozwoju wsi".


Była również prezentacja rękodzieła oraz potraw wielkanocnych przygotowanych przez twórców ludowych oraz panie ze stowarzyszeń kobiet aktywnych.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: W Kościerzynie o tradycyjnej i wielkanocnej żywności [zdjęcia] - Sieradz Nasze Miasto

Wróć na sieradz.naszemiasto.pl Nasze Miasto