18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Kościerzynie o tradycyjnej i wielkanocnej żywności [zdjęcia]

Agnieszka Olejniczak
Agnieszka Olejniczak
W ośrodku doradztwa w Kościerzynie w gminie Wróblew dyskutowano na temat lokalnej i tradycyjnej żywności i degustowano potrawy przygotowane przez gospodynie z regionu.

Seminarium pod nazwą "Wzmacnianie regionalnej tożsamości poprzez promowanie produktów lokalnych" zorganizowano w Kościerzynie, także po to by zaprezentować potrawy, jakie przygotowują gospodynie na Wielkanoc.


Spotkanie otworzył wykład Marka Gąsiorowskiego, eksperta Komisji ds. Żywności Związku Województw "Żywność lokalna jedną z szans rozwoju wsi".


Była również prezentacja rękodzieła oraz potraw wielkanocnych przygotowanych przez twórców ludowych oraz panie ze stowarzyszeń kobiet aktywnych.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: W Kościerzynie o tradycyjnej i wielkanocnej żywności [zdjęcia] - Sieradz Nasze Miasto

Wróć na sieradz.naszemiasto.pl Nasze Miasto