Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szarlotka idealna na deser

Paulina Strzałkowska
Przedstawiamy przepis Malwiny Antoniak z Nowego Dworu Gd. Miłośnikom ciast powinien spodobać przepis na pyszną szarlotkę, którą można podować na ciepło z gałką lodów i cynamonem.

Przedstawiamy przepis Malwiny Antoniak z Nowego Dworu Gd. Miłośnikom ciast powinien spodobać przepis na pyszną szarlotkę, którą można podować na ciepło z gałką lodów i cynamonem.

Przepis na ciasto

Składniki
1 kostka margaryny,
1,5 szklanki cukru,
5 jajek,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
kisiel,
3 szklanki mąki,
1 kg jabłek

Przygotowanie
1. Mąkę, margarynę, pięć żółtek, proszek do pieczenia, cukier- wymieszać,
2. Ciasto podzielić na 3 części i na 2 godziny schować do lodówki.
3. Później jedną częścią ciasta wyłożyć blachę.
4. Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki, posypać cukrem, lekko podsmażyć.
5. Na ciasto wyłożyć jabłka, przykryć pokruszonym ciastem.
6. Na to nałożyć ubite białka i kisiel, oraz resztę ciasta.
7. Piec przez godzinę.

Przepis można modyfikować, dodawać więcej jabłek, cynamon. Szarlotkę można podawać na ciepło z lodami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto