Wypiekami kieruje siostra Barbara Kłos - kucharka nad kucharki. Na pierwszy ogień poszły małe piernikowe ciasteczka o kształtach różnych, różnistych, czyli od gwiazdeczek po aniołki, choinki czy zwierzęta. Po niedzieli ruszą natomiast wypieki ciast piernikowych, czy jak kto woli, placków. Tradycja wypieku pierników u sieradzkich urszulanek sięga wielu lat. - Obdarowujemy przed świętami piernikami naszych dobroczyńców - mówi siostra Alina Kulik. - Choćby w ten skromny sposób chcemy podziękować wszystkim osobom, które w różnoraki sposób wspierały naszą wspólnotę w mijającym roku.
Dodajmy, że to jedyny w Polsce klasztor sióstr urszulanek. Pozostałe to domy zakonne.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?