Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ryby na różne sposoby: w zalewie, w cebuli i po dziemiańsku [PRZEPISY]

red.
Naleśnik z łososiem i twarożkiem 
Poleca Wioletta Kos z Koła Gospodyń Wiejskich w Łebczu

Składniki
 30 dag łososia wędzonego  20 dag twarogu  szklanka mąki  2 jajka  pół szklanki wody  pół szklanki mleka
Wykonanie
 Przygotowanie potrawy zaczynamy od wykonania typowego ciasta naleśnikowego. W tym celu szklankę mąki mieszamy z dwoma jajkami. Dodajemy pół szklanki mleka oraz pół szklanki wody.
Po wymieszaniu smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu naleśniki. Gotowe odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Gorące naleśniki mogłyby się nam połamać w czasie zawijania.
Zimne naleśniki rozkładamy na stole. Rybę kroimy na cienkie plasterki. 
Naleśniki smarujemy twarogiem. Na wierzch układamy plasterki łososia i mocno zawijamy. Potrawy nie trzeba doprawiać solą, gdyż ryba jest już wystarczająco słona.
Gotowe naleśniki kroimy na małe kawałki w skos i układamy na półmisku. Danie można dodatkowo udekorować zieleniną. Podajemy potrawę na zimno, jako przekąskę.
Naleśnik z łososiem i twarożkiem Poleca Wioletta Kos z Koła Gospodyń Wiejskich w Łebczu Składniki 30 dag łososia wędzonego 20 dag twarogu szklanka mąki 2 jajka pół szklanki wody pół szklanki mleka Wykonanie Przygotowanie potrawy zaczynamy od wykonania typowego ciasta naleśnikowego. W tym celu szklankę mąki mieszamy z dwoma jajkami. Dodajemy pół szklanki mleka oraz pół szklanki wody. Po wymieszaniu smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu naleśniki. Gotowe odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Gorące naleśniki mogłyby się nam połamać w czasie zawijania. Zimne naleśniki rozkładamy na stole. Rybę kroimy na cienkie plasterki. Naleśniki smarujemy twarogiem. Na wierzch układamy plasterki łososia i mocno zawijamy. Potrawy nie trzeba doprawiać solą, gdyż ryba jest już wystarczająco słona. Gotowe naleśniki kroimy na małe kawałki w skos i układamy na półmisku. Danie można dodatkowo udekorować zieleniną. Podajemy potrawę na zimno, jako przekąskę. Roman Kościelniak
Jak apetycznie i niebanalnie przyrządzić rybę radzą panie z kół gospodyń wiejskich woj. pomorskiego.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto