4 z 10
Poprzednie
Następne
Pyszne ciasta, ciasteczka i torciki cz.1 [PRZEPISY]
Pyszny cytrynowy serniczek 250 g herbatników 125 g masła 750 g niekwaśnego twarogu 115 g cukru 100 ml soku z cytryny 3 jajka Sos cytrynowy 100 g cukru pudru 240 ml niesłodzonego mleka skondensowanego starta skórka i sok z 1 cytryny Herbatniki mieszamy z roztopionym masłem.Masę rozprowadzamy w tortownicy. Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Twaróg wykładamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny, a następnie jajka. Cały czas ucieramy. Masę przekładamy na herbatnikowy spód. Pieczemy godzinę, a po ostygnięciu na 3 godziny wkładamy do lodówki. Do miseczki ze skondensowanym mlekiem dodajemy cukier i miksujemy. Wlewamy sok z cytryny i dodajemy skórkę. Mieszamy. Sernik polewamy przygotowanym sosem.