Prawie jak Robert Makłowicz. Wielkie gotowanie Pawła Kieronia z Sieradza FOTO

Dariusz Piekarczyk
Dariusz Piekarczyk
Paweł Kieroń
Paweł Kieroń Fot. Zbigniew Dymiński
Muzeum Okręgowe w Sieradzu włączyło się do 29. edycji Europejskich Dni Dziedzictwa! W tym roku hasłem tej imprezy było „Smaki Dziedzictwa”.

Paweł Kieroń, etnograf z Muzeum Okręgowego w Sieradzu był niczym Robert Makłowicz. Na terenie sieradzkiego skansenu gotował bowiem potrawy związane z regionem sieradzkim. Akcja, trzeba to przyznać, spotkała się z dużym zainteresowaniem.

Dopłaty do cen energii

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie