18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Open Hair o smaku naleśników. Ulubiona potrawa mistrza Antoine w sieradzkiej restauracji

Paweł Gołąb
Kulinarną atrakcją festiwalu Open Hair mają okazję stać się naleśniki
Kulinarną atrakcją festiwalu Open Hair mają okazję stać się naleśniki Fot. Paweł Gołąb
Zbliżający się festiwal Open Hair w Sieradzu przyniósł atrakcję kulinarną. To różnego rodzaju uwielbiane przez duchowego patrona imprezy Antoine naleśniki, które do swojego menu w związku z imprezą włączyła restauracja Cukier urządzona w Rynku.

Odpalenie nowego menu nastąpiło w poniedziałkowy wieczór, a naleśnikowych przysmaków na ostro i słodko spróbować miały okazję między innymi kandydatki do tytułu Miss Open Hair, które właśnie rozpoczęły zgrupowanie przed sobotnim finałem.

- Tego rodzaju plenerowa, wielka impreza przyciągająca tłumy ludzi wspomaga lokalnych przedsiębiorców, dlatego postanowiliśmy się do niej włączyć – argumentuje Bartłomiej Molka, właściciel dobrze przyjętej przez mieszkańców Sieradza restauracji Cukier. – W mniejszych miastach pod względem lokali gastronomicznych jest jeszcze wiele do zrobienia, ale z drugiej strony jest przed nimi świetlana przyszłość. To wielka satysfakcja, gdy słyszy się pozytywne opinie. Liczę, że nowe menu zostanie równie dobrze przyjęte.

W jego skład weszło osiem rodzajów naleśników. Sieradzanie mogą spróbować tych wytrawnych jak szpinakowy z łososiem, z wołowiną i fasolą czy z kurczakiem i kurkami oraz tych na słodko: z serkiem mascarpone czy owocami. W menu cały zestaw ma pozostać do końca tygodnia po Open Hair. Ale – jeżeli ta oferta spotka się z zainteresowaniem – najbardziej popularne pozostaną tu na dłużej.

Będą także kulinarne warsztaty

Restauracja Cukier w festiwal Open Hair włączyła się jeszcze w dodatkowy sposób. Tu od 18 lipca do końca festiwalu odbywać się będą warsztaty kulinarne z naleśnikami w roli głównej.
- Warsztaty będą poświęcone w głównej mierze nieznanym sposobom przyrządzania naleśników, różnorodności komponowania dodatków do nich i możliwościom podawania. Oprócz tego prezentowane będą także sposoby przygotowania innych atrakcyjnych potraw. Każda chętna osoba będzie mogła spróbować swoich sił w roli kucharza i uruchomić fantazję, a publiczność będzie mogła degustować wytworzone cuda kulinarne – zapowiadają organizatorzy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sieradz.naszemiasto.pl Nasze Miasto