Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Niesamowite niebo - chmury UFO na największą dolnośląską majówkę? Zdjęcia

Niesamowite niebo - chmury UFO na największą dolnośląską majówkę? Zdjęcia

Majówka z kozą, czyli Kozi Jarmark w Dolsku. Zobacz!

Majówka z kozą, czyli Kozi Jarmark w Dolsku. Zobacz!

Polecamy

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Święto Truskawki w Buczku. Na scenie m.in. Zenek Martyniuk, Mezo, De Mono i Pectus

Święto Truskawki w Buczku. Na scenie m.in. Zenek Martyniuk, Mezo, De Mono i Pectus