Organizatorzy przedstawiają
Jan Kuroń – szef kuchni, - doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz na świecie (Hiszpania, Włochy, Chorwacja, Wielka Brytania). Szkolił się w prestiżowej szkole Le Cordon Bleu w Londynie – doskonaląc warsztat szefa kuchni, w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu oraz odbył wiele specjalistycznych kursów kulinarnych. Od ponad 5 lat jest nieprzerwanie aktywny w polskich mediach: TV, radio, prasa i Internet; ekspert kulinarny portalu onet.pl.
[źródło: www.gotowanie.onet.pl]
Publikacje
Jest współautorem publikacji kulinarnej „Księga Szefów Kuchni”, w której swoje przepisy zaprezentowało 16 najlepszych szefów kuchni w Polsce, w tym m.in. Robert Sowa oraz Jerzy Pasikowski. W tym roku wraz z wydawnictwem Edipresse Polska wydaje pierwszą książkę wyłącznie swojego autorstwa. Jest autorem wydanego w 2015 r. poradnika „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia”.
Działalność społeczna Aktywnie działa charytatywnie, m.in. będąc ambasadorem Banków Żywności współdziała z Federacją Polskich Banków Żywności w zakresie kampanii dot. niemarnowania żywności – inicjując jednocześnie działania swojego autorskiego programu „Kulinarna Ekonomia Jana Kuronia”. Promuje polskie, regionalne produkty (m.in. był kulinarnym ekspertem kampanii „Teraz Pstrąg”). Promuje kreatywność w kuchni, szacunek do tradycji oraz zdrowy tryb życia.
[na podstawie strony internetowej www.kuron.com]
Spotkanie jest jednym z elementów projektu "Drogowskazy literackie", który biblioteka realizuje w ramach programu "Promocja czytelnictwa 2017". Dofinansowane ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?