Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim i młodzi druhowie OSP Malec na sesji Rady Powiatu

NOWE
Hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim i młodzi druhowie OSP Malec na sesji Rady Powiatu

Hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim i młodzi druhowie OSP Malec na sesji Rady Powiatu

NOWE
Hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim i młodzi druhowie OSP Malec na sesji Rady Powiatu

Polecamy

„Quo vadis” zostaje w podstawie, a co wylatuje? Nauczyciele rozczarowani zmianami

„Quo vadis” zostaje w podstawie, a co wylatuje? Nauczyciele rozczarowani zmianami

Zaginął mieszkaniec Kiełczygłowa. Policja prowadzi poszukiwania 51-latka

Zaginął mieszkaniec Kiełczygłowa. Policja prowadzi poszukiwania 51-latka

Jesteś zodiakalnym Bykiem lub tworzysz z nim związek? Poznaj całą prawdę o tym znaku

Jesteś zodiakalnym Bykiem lub tworzysz z nim związek? Poznaj całą prawdę o tym znaku