Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Grupa Azoty Chemik Police mistrzem Polski. PGE Rysice Rzeszów po raz piąty ze srebrem

Grupa Azoty Chemik Police mistrzem Polski. PGE Rysice Rzeszów po raz piąty ze srebrem

Mocne otwarcie sezonu przy Zygmuntowskich. Motor gromi Stal (ZDJĘCIA)

Mocne otwarcie sezonu przy Zygmuntowskich. Motor gromi Stal (ZDJĘCIA)

Polecamy

Jazda po alkoholu. Tu spotkasz najwięcej pijanych kierowców

Jazda po alkoholu. Tu spotkasz najwięcej pijanych kierowców

Kierowcy, noga z gazu! Dziś w całej Polsce policyjne kontrole prędkości

Kierowcy, noga z gazu! Dziś w całej Polsce policyjne kontrole prędkości

Kacper Rochowski z II LO w Radomsku laureatem Olimpiady Przedsiębiorczości! ZDJĘCIA

Kacper Rochowski z II LO w Radomsku laureatem Olimpiady Przedsiębiorczości! ZDJĘCIA