Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc Gniezno. Przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich naszego powiatu

Paweł Brzeźniak
Paweł Brzeźniak
Składniki 4-5 jajek, 1 l bulionu warzywnego, 1 paczka żelatyny, ok. 10 oliwek, pół czerwonej papryki, 1 ugotowana marchew, sok z cytryny. Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać. Przygotować bulion warzywny (na 1 l wywaru 1 paczka żelatyny), dodać sok z cytryny. Wychłodzić. Do form wkładać jajka w całości lub pokrojone (w dowolny sposób), oliwki, pokrojoną w plastry paprykę i w talarki marchew. Zalać wywarem i zostawić w chłodnym miejscu.
Składniki 4-5 jajek, 1 l bulionu warzywnego, 1 paczka żelatyny, ok. 10 oliwek, pół czerwonej papryki, 1 ugotowana marchew, sok z cytryny. Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać. Przygotować bulion warzywny (na 1 l wywaru 1 paczka żelatyny), dodać sok z cytryny. Wychłodzić. Do form wkładać jajka w całości lub pokrojone (w dowolny sposób), oliwki, pokrojoną w plastry paprykę i w talarki marchew. Zalać wywarem i zostawić w chłodnym miejscu. Sona Ishkhanyan
Przedstawiamy wypróbowane przepisy na potrawy, które można przyrządzić na wielkanocny stół. Swoimi przepisami dzielą się panie z kół gospodyń wiejskich z powiatu gnieźnieńskiego. Kliknij w kolejne zdjęcie i zobacz przepis.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gniezno.naszemiasto.pl Nasze Miasto