Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez...
fot. Andrea Piacquadio / Pexels

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Nie tylko dobre rzeczy! Nie każdy powinien go jeść

Nadmierne spożycie arbuza może powodować problemy trawienne

Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez bakterie jelitowe, co u osób z problemami trawiennymi może prowadzić do objawów takich jak wzdęcia, ból brzucha i biegunki. Ze względu na dużą zawartością fruktozy, spożycie owocu powinny ograniczać osoby znajdujące się na diecie eliminacyjnej FODMAP, czyli np. te z zespołem jelita drażliwego.

Zobacz również

Tak dopingowali kibice Pogoni Szczecin w Warszawie. Poziom mistrzowski [ZDJĘCIA]

NOWE
Tak dopingowali kibice Pogoni Szczecin w Warszawie. Poziom mistrzowski [ZDJĘCIA]

W Ostrowcu Świętokrzyskim uroczyście świętowano 3 Maja (ZDJĘCIA)

W Ostrowcu Świętokrzyskim uroczyście świętowano 3 Maja (ZDJĘCIA)

Polecamy

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Joanna Lichocka, posłanka na Sejm RP z okręgu sieradzkiego,"dwójką" do Europarlamentu

Joanna Lichocka, posłanka na Sejm RP z okręgu sieradzkiego,"dwójką" do Europarlamentu

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia