MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Często mamy tendencję do złego oszacowywania prawidłowej...
fot. LA MM / Pexels

7 prostych kroków do schudnięcia bez diety. Zacznij dziś, a letnie sukienki kupisz o rozmiar mniejsze

Zwracaj uwagę na wielkość porcji

Często mamy tendencję do złego oszacowywania prawidłowej porcji jedzenia. Jemy albo zbyt małe posiłki, po których jesteśmy szybciej głodni i zaczynamy podjadać, albo sięgamy po zbyt duże porcje, które z pewnością nie pomagają utrzymać prawidłowej masy. Dokładne zapotrzebowanie kaloryczne warto ustalić z dietetykiem, bo jest ono zależne od wieku, płci, wzrostu, wagi i aktywności fizycznej. Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne szacuje się na poziomie 2-2,5 tys. kalorii i powinno być rozłożone na: śniadanie – około 300-500 kalorii, drugie śniadanie – ok. 200-300 kalorii, obiad – 500-700 kalorii, podwieczorek – 200-300 kalorii, kolacja – 400-600 kalorii.

Zobacz również

Horror w ulubionym wakacyjnym kraju Polaków! Nie do wiary, co znalazły dzieci!

Horror w ulubionym wakacyjnym kraju Polaków! Nie do wiary, co znalazły dzieci!

Dzień Otwarty w Schronisku dla Zwierząt w Kiczarowie

Dzień Otwarty w Schronisku dla Zwierząt w Kiczarowie

Polecamy

Najlepsze lody pistacjowe na deser. Poznaj przepis na deser z 4 składników

Najlepsze lody pistacjowe na deser. Poznaj przepis na deser z 4 składników

Rzeszów stawia na zieleń i ekologię. Sprawdź nowe atrakcje miasta

Rzeszów stawia na zieleń i ekologię. Sprawdź nowe atrakcje miasta

To koniec programu „Sportowe talenty”. Wiemy, co go zastąpi

To koniec programu „Sportowe talenty”. Wiemy, co go zastąpi