5 z 10
Poprzednie
Następne
10 pomysłów na WEGE dania z grilla. Jak przygotować grilla bez mięsa? Przepisy dla wegan i wegetarian. [GALERIA + PRZEPI
Składniki:> 200g tempehu lub tofu wędzonego > ½ papryki czerwonej > 1 średnia cebula czerwona > ananas pokrojony w kostkę (garść) > ½ średniej cukini > sos BBQPrzepis: 1. Tempeh pokrój w średniej wielkości kostkę i przełóż do małego pojemnika lub miseczki, dodaj kilka łyżek sosu BBQ i odstaw do zamarynowania. 2. Paprykę pokrój w ćwiartki i ósemki, cebulę w ósemki, cukinię w grube talary. Warzywa można dodatkowo natrzeć odrobiną oliwy z oliwek. 3. Wszystkie składniki poprzekłuwaj dużą wykałaczką do grilla, na przemian, gdzieniegdzie umieszczając tempeh oraz ananasa. Wszystko polej dodatkowo sosem BBQ i załaduj prosto na ruszt! 4. Piecz, dopóki składniki się nie zarumienią. źródło: www.ervegan.com