3 z 10
Poprzednie
Następne
10 pomysłów na WEGE dania z grilla. Jak przygotować grilla bez mięsa? Przepisy dla wegan i wegetarian. [GALERIA + PRZEPI
Składniki:> 7 pieczarek portobello > 100 g sera z niebieską pleśnią > 50 g tartej mozzarelli > pół cebuli > 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki > pieprz > olej rzepakowyPrzepis: 1. Z pieczarek odcinamy nóżki. 2. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia. 3. Po ostudzeniu dodajemy do tego małe kawałki sera pleśniowego, mozzarellę, świeżo zmielony pieprz i natkę. 4. Na rozgrzany grill kładziemy pieczarki od strony blaszek, grillujemy 10 minut. 5. Po tym czasie odwracamy grzyby, napełniamy je farszem i grillujemy kolejne 10 minut. źródło: www.smaker.pl