10 pomysłów na WEGE dania z grilla. Jak przygotować grilla bez mięsa? Przepisy dla wegan i wegetarian. [GALERIA + PRZEPI
Składniki:> 2 awokado > 1 pęczek szczypioru > 1 pomidor, sparzony i obrany > ¼ małej, czerwonej cebuli > ¼ limonki, otartej ze skórki > 1 łyżeczka soku z limonki > 1 łyżeczka oliwy z oliwek > sól i czarny pieprzPrzepis: 1. Awokado przekroić, wyjąć pestkę i obsypać solą. 2. Położyć na rozgrzanym grillu przecięciem w stronę ognia na około 5 – 6 minut w zależności od tego, jak jest gorący. Grillować do momentu, aż będzie lekko zarumienione, a miąższ zacznie odchodzić od skórki. 3. W międzyczasie przygotować szybką salsę. Pomidora oraz cebulę bardzo drobno posiekać, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. 4. Kiedy awokado jest już gotowe, położyć na grillu całe wąsy szczypioru i grillować ostatnią minutę. Następnie awokado obrócić, do środka włożyć dużą porcję salsy i podawać razem z lekko zgrillowanym szczypiorem skropionym sokiem z limonki lub cytryny. źródło: www.jadlonomia.com