Szwedzka sieć burgerowni powstała 50 lat temu. Burgery w tej restauracji tworzone są przez ludzi "z pasją" a firma reklamuje się także tym, że regularnie prowadzi testy smaku i dzięki nim kanapki są niesamowite. Poza tym MAX Burgers szczyci się faktem, że po jednym z takich tajnych badań (we Wrocławiu przez niezależną agencję badawczą Kantar Millward Brown) klienci wybrali smak flagowego burgera Frisco (aż 59% respondentów),a tym samym firma pokonała dwa burgery serwowane przez międzynarodowe sieci: Big Mac z McDonald’s oraz Whopper z Burger King.
- Plany dotyczące nowych lokali obejmują na tę chwilę Gdańsk oraz Warszawę i nie jest to przypadkowy wybór. Naszym celem jest, aby burgery MAX były dostępne dla klientów w największych aglomeracjach. Przy wyborze lokalizacji zwracamy uwagę przede wszystkim na rozwijające się dzielnice, które zyskują nowych mieszkańców. Nie zwalniamy tempa, w ciągu najbliższych lat planujemy otworzyć 200 restauracji, zarządzanych przez nas lub w ramach franczyzy - dodaje Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers.
Co ciekawe lokal w Gdańsku oraz warszawska filia, która powstanie w trzecim kwartale 2018 roku, wraz z premierą nowego centrum handlowego Street Mall Vis-a-Vis w warszawskim Wilanowie, będą restauracjami typu drive-thru. Takie rozwiązanie umożliwia zamawianie posiłków bez wychodzenia z samochodów.
CZYTAJ TEŻ:
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?